Nieuwbouw voor basisschool De Grebbe

LPS De Grebbe (onderwijs en kinderopvang) verhuist naar een nieuw gebouw op de locatie van de voormalige Mercedes-garage. De huidige locatie van De Grebbe komt vervolgens vrij voor woningbouw. Stadlander zal hier zo’n 40 huurwoningen bouwen. 

De Lowys Porquinstichting (LPS), gemeente Bergen op Zoom en Stadlander hebben samen afspraken gemaakt over de grondtransacties van de locaties van De Grebbe en de voormalige Mercedes-garage. De garage is nu nog eigendom van Stadlander, de gemeente is eigenaar van de locatie van De Grebbe. Deze locaties worden nu met elkaar uitgeruild. 

Wethouder Joey van Aken is trots op de samenwerking: “Samen hebben we al veel bereikt met de wijkaanpak van Gageldonk West. Nu we richting oplevering rondom het Piusplein gaan is dit een mooie volgende stap. Basisschool De Grebbe krijgt een nieuw schoolgebouw en we voegen weer extra woningen toe aan de wijk. We combineren deze ontwikkeling met de herinrichting van de Kastanjelaan. Daarnaast staan ook nog de vernieuwing van de Meidoornlaan en de Distelbuurt op het programma”.

Stéphane Cépèro, voorzitter van het College van Bestuur van LPS, vult aan: “We zijn ontzettend blij dat de nieuwbouw voor De Grebbe op steenworp afstand van het oude gebouw gerealiseerd kan worden. De nieuwe locatie krijgt zo een volwaardige functie en vormt een goede impuls voor de wijk.”

Marc van der Steen, bestuurder bij Stadlander, voegt toe: “De locatie van De Grebbe is een prachtige plek voor woningbouw: tegenover de nieuwe school en kinderopvang, maar ook op loopafstand van het Hart van Gageldonk met de winkels, het gezondheidscentrum en natuurlijk het Huis van de Wijk. Het plan is om hier zo’n 40 appartementen te bouwen voor een brede doelgroep: sociale huurders en huurders in de vrije sector. De komende tijd gaan we aan de slag met het verder uitwerken van de nieuwbouw.”

Planning

De sloop van de Mercedes-garage start dit najaar. LPS verwacht medio 2025 te beginnen met de bouw, zodat de kinderen na de zomer van 2026 het nieuwe schooljaar kunnen starten in het nieuwe gebouw. Aansluitend wordt het oude gebouw gesloopt, zodat Stadlander begin 2027 kan starten met de woningbouw.