Gezellig samenzijn op dinsdagochtend: doe je mee?

“Je bent in beweging, je komt altijd wel iemand tegen voor een praatje, je ziet de wijk schoner worden. En het is nog lekker buiten ook!” Berry en Marja van Lien hoeven niet lang na te denken om de voordelen te noemen van vuilprikken. Als het even kan, gaan ze op dinsdagochtend de wijk in, om zwerfvuil op te ruimen. Iets wat ze graag samen met andere wijkbewoners willen doen. “Je bent altijd welkom, ook voor een bakje koffie!”

Samen de wijk in

Meestal gaan Berry en Marja met zijn tweeën op pad. Ze hopen dat meer mensen zich bij hen aansluiten. Marja: “Veel mensen in deze wijk zijn eenzaam, hebben weinig sociale contacten. Het vuilprikken kan daarbij helpen.” Het vuilprikken valt samen met een koffiemoment van Zoom-In op dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur in De Kastanje. Berry en Marja zijn hier vaak bij aanwezig. “We starten dan met een bakje koffie. Wie het leuk vindt, kan vervolgens met ons mee de wijk in.”

Materiaal, zoals prikkers en vuilniszakken, hebben Berry en Marja al beschikbaar. En de gemeente helpt met het afvoeren van het afval. “Volgend jaar krijgen we ook een eigen ruimte in het Huis van de Wijk voor onze prikspullen.”

Wat weg is, is weg

Voor wie denkt: wat ik vandaag opruim, ligt er morgen toch weer, heeft Berry een goed antwoord. “Natuurlijk lijkt het soms ondankbaar werk. Maar wat weg is, is weg. Als je het niet doet, blijft het liggen en is de wijk veel vuiler. Elke kilo die we samen van straat halen is er één. Daar doen we het voor!”

Ook meedoen?

Wanneer: iedere dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur
Waar: vertrek vanaf De Kastanje of een andere afgesproken plek in de wijk
Voor wie: iedereen die graag wil helpen!
Meer informatie: buurtteam@hotmail.com.
Of kom naar Zoom-in: koffiemoment op dinsdag 10.00-12.00 uur of inloopspreekuur op donderdag van 10.00-12.00 uur. Berry en Marja helpen je graag op weg!