Aimane & Yvonne: “Laat ons weten waar jij blij van wordt”

Dag voor dag wordt Gageldonk-West een mooiere en betere wijk. Maar het allerbelangrijkste? Dat zijn de bewoners van dit stukje Bergen op Zoom. Maar mensen vinden elkaar niet zomaar. Want onze wijk zag met de nieuwe woningen ook nieuwe bewoners instromen. Als geen ander weten Yvonne Telleman en Aimane Messaoud dat. Ze zijn sinds kort aan de slag als opbouwwerkers vanuit welzijnsorganisatie WijZijn.

Samen zetten ze zich ook in voor het project Sterke Buurtverbinders. Hun opdracht luidt: breng mensen samen om van Gageldonk-West een nog betere wijk te maken.

Open blik

Yvonne (56) is al op verkenning geweest, want onze wijk is nieuw voor haar. “Mensen spreken mij makkelijk aan, ik kijk met een open blik.” Ze werkte altijd al met mensen, ziet in onze wijk veel goeds. Maar hoopt ook dat mensen naar haar toe komen als ze iets verbeterd willen zien.

Aimane (22) hoopt binnenkort af te studeren aan Avans. Hij studeert daar integrale veiligheidskunde. “Ik ken de wijk zeker al. Ik ben streetcoach geweest tijdens mijn stage bij WijZijn. Ook deed ik mee met het Flying Team.” Dat komt in actie tijdens de jaarwisseling om vuurwerkoverlast tegen te gaan.

Alle ideeën zijn welkom

Mensen met elkaar verbinden. Dat klinkt heel formeel. “We kijken vooral wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wat is er nu al in de wijk, wat kan er beter?” De eerste stap ligt altijd bij de bewoners, benadrukken ze. “We hopen
dat er mensen zijn die iets kunnen en zich willen inzetten voor de wijk.” Alle ideeën zijn welkom. “Wij helpen om ze waar te maken.”

Voorbeelden noemen ze vooral niet. “Waar word jij als wijkbewoner blij van? Dat is wat we willen weten!”

Contact

  • Yvonne Telleman via yvonne.telleman@wijzijn.nl of 06-34585602
  • Aimane Messaoud via aimane.messaoud@wijzijn.nl of 06-41203940